Columns & Artikelen

Nieuws week 21: maandag 23 mei

by Wilge on 23/05/2022

Maandag 23 mei – 9.00 uur uitgebreide update

Algemeen marktbeeld

Toen de goudprijs onder de $1800 zakte, was dat kennelijk een sein om weer in te slaan. De goudprijs steeg weer snel en heeft weer een veilige marge boven de $1800. Maar waarom zakt goud eigenlijk met de aandelen en crypto’s mee, als het zo’n goede veilige haven is? Een vraag die heel vaak gesteld wordt. En in de links naar de diverse artikelen in de afgelopen weken ook vaak beantwoord is. Partijen die long zitten en dat niet willen of winst willen nemen, gaan verkopen. Die verkopen geven verkoopdruk en lagere prijzen. Daardoor gaan triggers af bij partijen die onder een bepaalde marge moeten verkopen. En degene die met geleend geld kopen en de markt zien zakken moeten echt gaan verkopen, en als de aandelen of wat dan ook te weinig opleveren en ze hebben goud, tja, dan moet dat er ook aan geloven. Dus de zwakke jongens moeten er eerst uit, voordat goud zijn status als veilige haven weer op kan poetsen. Althans dat is een van de theorieën.

De andere edelmetalen stijgen ook weer. Crude Oil blijft onverminderd hoog. En de zorgen om olie en gas blijven voorlopig nog wel even de financiële markten bepalen.

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

 

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

Florian Grummes: Gold – First signs of stabilization

WorldGoldCouncil: You asked, we answered: explaining gold’s recent performance

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

Tot zover dit nieuwsoverzicht. Als er meer nieuws is deze week, plaatsen we dat in een nieuw artikel, met datum en tijd. Ik pretendeer niet volledig te zijn, het is een keuze die ik maak. Mis je je favoriete analist of website: kijk dan op de linkpagina

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 21: maandag 23 mei