Columns & Artikelen

Nieuws week 24: maandag 13 juni

by Wilge on 13/06/2022

Maandag 13 juni – 8.00 uur uitgebreide update

Algemeen marktbeeld

De mainindices gingen afgelopen vrijdag dik in het rood, zo rond de 3%. Daarentegen beleefden de goud- en zilverprijs een aardige dag. Meer dan een procent erbij. Cijfers (CPI) waren daar debet aan. Vanmorgen stonden de edelmetalen al weer in het rood.

Mogen de crypto’s zich nog wel eens verheugen op een stijging in het weekend: we gaan nu (naar beneden) door de grens van $26.000 voor een Bitcoin en Ethereum moest het helemaal ontgelden. Die zakt sowieso veel harder dan Bticoin. Onder de $1400 zagen we dit weekend.

Crude Oil blijft onverminderd hoog zo rond de recordprijs van $120. Dat merken we dus ook aan de pomp. (niet zo zeer op de weg, want daar blijft het druk en rijdt men hard.)

 

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

Zeal: Big Inflation Will Spur Gold
Gold investment demand should be soaring with serious inflation raging, catapulting gold way higher.  Yet recently it has greatly lagged fast-rising general price levels, confounding contrarian investors.  But history argues this anomaly won’t last, that eventually big inflation will spur gold.  Today’s terrible inflation super-spike fueled by extreme Fed money printing is the first since the 1970s, when gold rocketed up by multiples.

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

Visual Capitalist: What Are the Five Major Types of Renewable Energy?

Tot zover dit nieuwsoverzicht. Als er meer nieuws is deze week, plaatsen we dat in een nieuw artikel, met datum en tijd. Ik pretendeer niet volledig te zijn, het is een keuze die ik maak. Mis je je favoriete analist of website: kijk dan op de linkpagina

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 24: maandag 13 juni