Columns & Artikelen

Nieuws week 25: maandag 20 juni

by Wilge on 20/06/2022

Maandag 20 juni – 9.30 uur uitgebreide update

Algemeen marktbeeld

De crypto’s in vrije val dit weekend, maar wonderwel, ook weer 20% herstel beweging omhoog. Bitcoin onder de $18.000 en Ethereum onder de $900, nu weer net boven de $20.000 en $1000, maar voor hoelang?

Goud, tja blijft een beetje hangen rond de $1850 Er wordt nauwelijks ‘gesproken’ over goud. In Nederland al helemaal niet. Zilver doet nog steeds niet wat experts verwachten.

Een mooie week toegewenst!

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

Bit.Magazine kopt: Bitcoin is $390 miljard waard en is daarmee 16e grootste activa
Crypto-Insiders kopt: Bitcoin Valt uit Top 10 Meest Waardevolle Activa 

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

Zeal: Topping Dollar is Gold-Bullish
The US dollar has skyrocketed in a monster rally this year, fueled by the Fed’s extreme hawkish pivot.  Panicking over raging inflation, top Fed officials are aggressively hiking rates and starting to reverse years of epic monetary excesses.  But resulting overcrowded dollar buying has left it extraordinarily overbought at precarious heights.  As this lofty currency inevitably mean reverts lower, big gold-futures buying will be unleashed.

 

Engelstalige video’s en podcasts

Kitco in gesprek met Willem Middelkoop: Financial World War Three has begun; Global reset, Bretton Woods 3.0 are next

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Kitco: Top 10 largest gold mining companies in Q1 2022 – report

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

Slim Beleggen: Grondstoffen Rapport – ALERT: Upgrade Lithium Kooptip! {Registratie}
Elke dag dat de lithiumprijs aanhoudt, is een gewonnen dag voor onze Lithium Kooptip. Want iedere gewonnen dag levert zowat 3 miljoen dollar op aan operationele kasstroom. Elke dag opnieuw! Dit schreeuwt om een upgrade: we verhogen zowel de SB score als het koersdoel voor dit lithiumaandeel in onze Selectielijst. Dit nadat het aandeel al +150% (!) steeg sinds de opname.

Tot zover dit nieuwsoverzicht. Als er meer nieuws is deze week, plaatsen we dat in een nieuw artikel, met datum en tijd. Ik pretendeer niet volledig te zijn, het is een keuze die ik maak. Mis je je favoriete analist of website: kijk dan op de linkpagina

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 25: maandag 20 juni