Columns & Artikelen

Nieuws week 26: woensdag 29 juni

by Wilge on 29/06/2022

Woensdag 29 juni – 9.00 uur uitgebreide update

 

Algemeen marktbeeld

Het belangrijkste ‘wapenfeit’ van afgelopen dagen is natuurlijk het verbod op export van goud door Rusland. Maar of dat inderdaad belangrijk is? Er lagen al veel sancties op Russische banken en zij verzorgen oa de export van goud. En Rusland vindt altijd wel achterdeurtjes in oa India en China. Geldt dit exportverbod ook voor het raffineren van goud, zoals onlangs in Zwitserland? Geen idee, maar naar mijn idee zet dat meer zoden aan de dijk. Lees ook: Ban on new gold imports from Russia seen as ‘largely symbolic’

Crude Oil stijgt weer. Crypto’s consolideren. Maiindices volatiel.

Angst voor recessie raakt nu ook grondstoffenprijzen
De vrees voor een recessie krijgt nu ook vat op de grondstoffenprijzen. Een aantal belangrijke grondstoffen zijn snel in prijs gedaald. De Bloomberg Commodity Index noteert bijna 10% lager dan de piek aan het begin van deze maand. Ruwe olie wordt ook snel goedkoper, de olieprijs cirkelt nu rond de 112 dollar per vat, tegen 124 dollar twee weken geleden. Niet alle grondstoffen worden goedkoper. Steenkool is juist duurder geworden. Maar de trend voor grondstoffenmarkten is lager als gevolg van hoge inflatie en hogere rentes. Analisten wijzen echter op het structureel krappe aanbod. Investeringen blijven achter wegens de verduurzaming van het beleggingsbeleid.

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

Frank Holmes: Gold SWOT: total gold held by etfs has risen 7.4% so far this year

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Zeal: Gold-Stock Futures Ramp Nears
The battered gold miners’ stocks are languishing deeply out of favor again, drifting listlessly through their summer doldrums.  They were flying high a couple months earlier, before being crushed by a big-and-fast gold plunge.  But the heavy gold-futures selling driving that has passed, leaving speculators’ positioning very bullish for gold.  They will soon buy back in to normalize their bets, fueling a big gold and gold-stock ramp.

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

TopAandelen: Zij maken deze bull markt nóg groter!

Tot zover dit nieuwsoverzicht. Als er meer nieuws is deze week, plaatsen we dat in een nieuw artikel, met datum en tijd. Ik pretendeer niet volledig te zijn, het is een keuze die ik maak. Mis je je favoriete analist of website: kijk dan op de linkpagina

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 26: woensdag 29 juni