Columns & Artikelen

Nieuws week 26: vrijdag 1 juli

by Wilge on 01/07/2022

Vrijdag 1 juli – 7.00 uur uitgebreide update

Algemeen marktbeeld

Gisterenavond al marktoverzicht van een half jaar 2022 gepresenteerd. verre van rooskleurig. Deze week is er per saldo niet zoveel gebeurd, hoewel de edelmetalen nog verder wegzakten. In het Nederlands taalgebied verschijnen er steeds minder berichten/artikelen over goud.(en het was al weinig)

De malaise op de cryptomarkt heeft een volgend slachtoffer geëist. Gisteren werd het cryptofonds Three Arrows Capital failliet verklaard. Het hedgefonds is omgevallen door onder meer enorme verliezen op de luna en terraUSD. De vraag is welke dominosteen de volgende is die omvalt. Diverse kleinere cryptobeurzen en -brokers hebben betalingsproblemen en dreigen op korte termijn om te vallen, waarschuwde een cryptomiljardair. De koers van bitcoin dook gisteren weer onder de 20.000 dollar. (FD – Telegraaf)

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

 

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

SilverInstitute: Silver News june 2022

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

Tot zover dit nieuwsoverzicht. Als er meer nieuws is deze week, plaatsen we dat in een nieuw artikel, met datum en tijd. Ik pretendeer niet volledig te zijn, het is een keuze die ik maak. Mis je je favoriete analist of website: kijk dan op de linkpagina

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 26: vrijdag 1 juli