Columns & Artikelen

Nieuws week 27: maandag 4 juli

by Wilge on 04/07/2022

Maandag 4 juli – 9.00 uur uitgebreide update

Algemeen marktbeeld

De halfjaarcijfers waren over de hele linie slecht en vrijdag werd het er niet beter op. Hoewel, de main-indices gingen wel vooruit maar goud zag op gegeven moment een koers onder de $1800 en zilver staat ook vanmorgen nog onder de $20. Blijft het deze zomer doorkwakkelen met goud en zilver? Laten we het positief zien, goud stond er dit half jaar beter voor in euro’s dan de rest, om over de crypto’s maar helemaal te zwijgen. Een opmaat voor een gestage opmars?

 

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

ZEAL: Gold Summer Doldrums 5
Gold, silver, and their miners’ stocks suffer their weakest seasonals of the year in early summers.  With traders’ attention normally diverted to vacations and summer fun, interest in and demand for precious metals usually wane.  Without outsized investment demand, gold tends to drift sideways dragging silver and miners’ stocks with it.  Long feared as the summer doldrums, they’ve actually moderated in recent years.

Yahoo/Bloomberg: Gold Keeps Its Shine for Investors as Other Precious Metals Fade

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

IEX: Supercyclus grondstoffen pas net begonnen

Tot zover dit nieuwsoverzicht. Als er meer nieuws is deze week, plaatsen we dat in een nieuw artikel, met datum en tijd. Ik pretendeer niet volledig te zijn, het is een keuze die ik maak. Mis je je favoriete analist of website: kijk dan op de linkpagina

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 27: maandag 4 juli