Columns & Artikelen

Nieuws week 27: woensdag 6 juli

by Wilge on 06/07/2022

Woensdag 6 juli – 9.00 uur uitgebreide update

Algemeen marktbeeld

Als goud,olie of de mainindices heel hard zakken of stijgen dan kan je vaak wel een ‘oorzaak’ aanwijzen. Bijvoorbeeld: Angst of gebrek aan vertrouwen enerzijds, goede vooruitzichten of winsten anderzijds. Goud zakte gisteren 2% en dat is veel voor dit edelmetaal. Dus keek ik direct of alle oorlogen waren gestopt of dat de financiële situatie in de wereld ineens een enorme opsteker had gekregen. Nou, die opsteker zou dan zijn dat de dollar weer sterker is geworden. maar de voor de rest….. wordt het eigenlijk  alleen maar slechter. Goud dus dik onder de $1800. Zilver dik onder $20. Lichtpuntje was de olie. Crude Oil zakte onder de $100, ik hoop dat we dit ook gauw aan de pomp gaan merken.

Stevent de dollar af op pariteit met de euro. Daar begint het wel op te lijken. Momenteel is de euro nog $1.025 waard.

 

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

WorldGoldCouncil: Central banks add more gold in month of May

Frank Holmes: Gold SWOT: Dolly Varden Silver and Gold decline

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

Tot zover dit nieuwsoverzicht. Als er meer nieuws is deze week, plaatsen we dat in een nieuw artikel, met datum en tijd. Ik pretendeer niet volledig te zijn, het is een keuze die ik maak. Mis je je favoriete analist of website: kijk dan op de linkpagina

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 27: woensdag 6 juli