Columns & Artikelen

Nieuws week 27: vrijdag 8 juli

by Wilge on 08/07/2022

Vrijdag 8 juli – 9.00 uur uitgebreide update

Mededeling!

Edelmetaal-info start komend weekend met het jaarlijkse zomerreces. Dus dat betekent, minder activiteiten op de site in doorgaans beurs-komkommertijd. We houden wel vinger aan de pols, maar bijvoorbeeld de nieuwsbrief zal half augustus weer verschijnen net als de update van het marktoverzicht en deze nieuwscolumns met marktbeeld.

Een mooie zomer toegewenst en lees eens een spannend boek:

Algemeen marktbeeld

Crude Oil kon de prijs onder de $100 niet handhaven en staat er nu weer een paar dollar boven, jammer. De prijzen van de edelmetalen zijn wat tot rust gekomen. De main-indices konden gisteren weer groene borden laten zien, net als de crypto’s.

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

Doijer & Kalff: Het belang van de goud-zilver ratio
Goud en zilver zijn al millennia edele en monetaire metalen, waarbij de verhouding tussen goud en zilver al sinds de tijd van het oude Rome wordt gemeten. Historisch gezien speelde de verhouding tussen goud en zilver een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat munten hun juiste waarde hadden, en het blijft vandaag de dag een belangrijke technische indicator voor beleggers in zilver. De goud-zilver ratio vertegenwoordigt hoeveel zilveren ounces overeenkomen met één enkele ounce goud. Hierdoor kunnen we zien of één van de twee edelmetalen onder- of overgewaardeerd is.

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

WorldGoldCouncil: Gold Mid-Year Outlook 2022
Investors face a challenging environment during the second half of 2022, needing to navigate rising interest rates, high inflation and resurfacing geopolitical risks. In the near term, gold will likely remain reactive to real rates, driven by the speed at which global central banks tighten monetary policy in an effort to control inflation. Yet, in our view:

    • rate hikes may create headwinds for gold, but many of these hawkish policy expectations are priced in
    • concurrently, continued inflation and geopolitical risks will likely sustain demand for gold as a hedge
    • underperformance of stocks and bonds in a potential stagflationary environment may also be positive for gold.

WorldGoldCouncil: Gold ETF Flows: June, 2022
Gold ETF demand strong year-to-date despite outflows in June
Jeff Clark:
Gold in Q2: The Global Gut Punch

 

 

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

Tot zover dit nieuwsoverzicht. Als er meer nieuws is deze week, plaatsen we dat in een nieuw artikel, met datum en tijd. Ik pretendeer niet volledig te zijn, het is een keuze die ik maak. Mis je je favoriete analist of website: kijk dan op de linkpagina

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 27: vrijdag 8 juli