Columns & Artikelen

Nieuws week 33: maandag 15 augustus

by Wilge on 15/08/2022

Maandag 15 augustus – 9.00 uur uitgebreide update

Hoewel we nog steeds in de zomerstand staan, vandaag een uitgebreid overzicht zoals jullie dat ook van voor de zomer gewend waren.

Algemeen marktbeeld

Goud steeg afgelopen week naar rond de $1800, maar moest vanmorgen een veer laten. Net als de andere edelmetalen. De euro nog steeds rond de 1,02 dollars. Crude Oil rond de $90. De main indices stegen afgelopen week weer alsof er niet aan de hand is. Crypto’s stegen weer, met ethereum voorop die de $2000 aantikte.

Edin Mujagic: 8,5 procent inflatie leidt tot euforie

 

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

 • CryptoInsiders: Michael Saylor: Bitcoin gaat goud verslaan
  Bitcoin (BTC) heeft de afgelopen paar jaar in een recordtempo de harten van menig investeerder veroverd. Vandaag de dag wordt bitcoin zelfs met enige regelmaat vergeleken met goud. Volgens de CEO van MicroStrategy en befaamd bitcoin bull, Michael Saylor, is de kans zelfs groot dat bitcoin op den duur goud als ultieme store of value van de troon zal stoten.
 • FD: Lucky Luke van handelsdesk JPMorgan veroordeeld voor manipuleren goudprijs {Registratie}
 • TopAandelen: Extréém hoog! {Registratie}
  Kleine, snel groeiende goudproducent die begin dit jaar haar eerste mijn in productie bracht én gelijk winstgevend is.
 • HollandGold: Goudprijs veert op door recessieangst
  De goudprijs zit de laatste weken weer in een opwaartse trend, omdat beleggers zich meer zorgen maken over een recessie dan over renteverhogingen door de centrale bank. In juli daalden de producentenprijzen in de Verenigde Staten voor het eerst sinds het begin van de coronapandemie.
 • HollandGold: Joseph Wang: “Goud is meer hedge tegen overheden dan tegen inflatie”
  Door toenemende financiële repressie van overheden en banken valt er steeds meer voor te zeggen om fysiek goud te bezitten. De waarde van goud zit hem vooral in het feit dat het buiten het financiële systeem valt en dus niet zo makkelijk in beslag genomen kan worden als bijvoorbeeld banktegoeden.
 • Doijer & Kalff: Goudupdate: goud en zilver stijgen verder
  Afgelopen week zijn de prijzen van goud en zilver verder gestegen. De goudprijs heeft nu 4 weken op rij winst kunnen boeken. Deze week steeg de goudprijs met 0,9% en noteert nu op €56.441 per kg.
 • Goudhub: Goudaankopen centrale banken blijven solide
  Centrale banken hebben in juni wereldwijd 59 ton goud aan hun reserves toegevoegd en er zijn geen verkopen gerapporteerd, zo blijkt uit de meest recente gegevens van de World Gold Council (WGC).

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

WorldGoldCouncil: Indian gold ETFs saw highest outflows since January

Chris Vermeulen: Gold-To-Silver Ratio Heading Lower: Set-Up Like 1989 To 2003
Fear is starting to become an issue. Traders are starting to realize inflation, CPI, PPI, and global currencies are reacting to the sudden policy shift by the US Fed and global central banks. This fear is showing up in the Gold-to-Silver ratio as well.

321Gold: Gold ETFs Being Shunned During Price Upturn

Hindu.Bus: Gold reserves up 36 per cent in last five years

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 33: maandag 15 augustus