Columns & Artikelen

Nieuws week 33: donderdag 18 augustus

by Wilge on 18/08/2022

Donderdag 18 augustus – 11.00 uur uitgebreide update

De zomerstand bij Edelmetaal-info loopt langzaam tot een einde. Vandaag weer een update en as maandag ook weer een nieuws-update.

Algemeen marktbeeld

De main-indices moesten gisteren een veer laten. Ook de edelmetalen zakten wat, net als de crypto’s en de olie. Maar het was niet veel dat er afging.

In het marktoverzicht volgen we ook een water ETF. En die volg ik al jaren! Global Water Index ETF (CGW) staat dit jaar ook flink in de min. Dat vind ik onbegrijpelijk met zoveel watertekorten, vervuild water en te veel aan water. Op IEX is dit de titel van een stuk over beleggen in water: Beleggen in water is nog geen geld als water

 

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

Slim Beleggen: Goud & Zilver Rapport – Augustus 2022 {Registratie}
Goud schurkt weer tegen de $1.800 per ounce aan en dat is toch altijd iets comfortabeler dan de lagere $1.700 regionen. We houden de situatie nauwgezet in het oog, maar het derde kwartaal evolueert alleszins in de goede richting.

  • Doijer & Kalff: De kaart is vals
    Een gevoelig onderwerp, dat vorige week nog maar eens ter sprake kwam: manipulatie op de goudmarkt, waarbij traders van JPMorgan schuldig werden bevonden aan manipulatie na een lange rechtszaak. Zoals iedereen weet; overal waar belangen zijn, wordt vals gespeeld waar mogelijk.
  • Goudhub: Goud blijft onder 1800
    De goudprijs blijft voorlopig onder de 1800 dollar per ounce. Een echte sterkte zit er momenteel niet in, en hopelijk brengt september wat beterschap. Het is ook belangrijk om op te merken dat goud nog steeds boven het 50-daagse gemiddelde blijft.
  • Niet zoveel links naar Nederlandstalig nieuws. Wel veel Nederlandstalige nieuws in de nieuwsupdate van de maand juli

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

DDI: The Gold Standard, the Golden Jubilee, and the Role of Gold in an Investment Portfolio
INN: Palladium Price Update: H1 2022 in Review

Kitco ‘Gary’: Did recent price action in gold create a “Cup and Handle” Pattern?

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 33: donderdag 18 augustus