Columns & Artikelen

Nieuws week 36: donderdag 8 september

by Wilge on 08/09/2022

Donderdag 8 september – 20.00 uur uitgebreide update

Volgende week geen nieuws updates in verband met diverse omstandigheden waardoor ik niet opzoek kan gaan naar nieuws, maar ook kan ik eventueel nieuws niet presenteren. Maandag 18 september zijn we weer present!

Algemeen marktbeeld

Aanvankelijk steeg vandaag de goudprijs, die zakte weer weg onder andere door aangekondigde renteverhogingen van de ECB.

De crypto’s veerden ook weer wat op: een bear trap? Of hebben we nu de bodem gezien. De analisten zijn het niet eens met elkaar.

Olie werd duurder, gas goedkoper. De euro/dollar op 1

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

IEX: Onrust op de beurs en torenhoge inflatie: waarom gaat de goudprijs niet omhoog?
In tijden van onrust trekken beleggers zich naar veilige havens, waaronder goud. Bovendien biedt goud doorgaans een goede bescherming tegen de inflatie. Met de huidige onrust op de beurs en de extreem hoge inflatie zou je dus verwachten dat de goudprijs enorm omhoogschiet, maar niets is minder waar. Hoe komt dat?
Sinds april dit jaar is de goudprijs met circa 14% gedaald. “Rentevoeten, inflatie en recessiezorgen sturen de gedachten van beleggers en leiden tot scepsis op de markt. Goud, de veronderstelde veilige haven, heeft tot dusver echter niet kunnen profiteren”, zo merkt analist Salah-Eddine Bouhmidi van IG Nederland op in een rapport.

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

WorldGoldCouncil: Gold Market Commentary:  Rates and the dollar further pushed gold down in August
WorldGoldCouncil: Central banks’ appetite for gold continues in July

Jeff Clark: History and Fundamentals: Prepare for the Next Silver Spike

 

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 36: donderdag 8 september