Columns & Artikelen

Nieuws week 38: maandag 19 september (NL)

by Wilge on 19/09/2022

Maandag 19 september – 10.15 uur NL-talige update

We zijn weer terug van weggeweest. We pakken de draad weer op en als het goed is zonder onderbrekingen de komende tijd.

Dus:

  • maandag een nieuwsupdate
  • woensdag nieuwsbrief en update marktoverzicht.
  • donderdag de 2e nieuwsupdate van de week.

De update van vandaag komt in 2 delen: nu eerst het NL-talige nieuws. Later op de dag het Engelstalige nieuws in een aparte update.

Algemeen marktbeeld

Het was weer een slechte week: alles naar beneden. De edelmetalen met goud voorop zakten weer verder weg, nadat eerder leek of $1900 en toen $1800 en vervolgens $1700 voor goud de bodem was. We staan inmiddels al op $1660.

Voor de crypto’s gold het zelfde: leek $19.000 de bodem voor Bitcoin: een valse uitbraak naar 22.000 hebben we de afgelopen week gezien. Nu staat Bitcoin weer onder de $19.000. Erger maakt Ethereum het, die staat nu op 1300 dollar, waarbij verwacht werd dat deze juist ging stijgen ivm geslaagde merge.

Lichtpuntje (voor zolang het duurt) was de olie, die zakte wat in prijs en dat gaan we hopelijk aan de pomp merken, mits de daling nog wat doorzet.

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

De dalende zilvervoorraden op de COMEX en LBMA zijn reden voor wat speculaties betreft de zilverprijs in de toekomst. Er wordt zelfs weer over een silversqueeze gesproken (die er vorig jaar niet echt kwam). Lees de nuances in de verschillende artikelen en bepaal zelf jouw strategie en hol niet achter 1 naam aan.

Het andere edelmetaalnieuws:

Andere grondstoffen

IEX: De prachtige koerstoekomst van duurzame mijnbouwers
Ik vraag me af of de titel wel goedgekozen is: mijnbouwers zijn over het algemeen helemaal (nog) niet duurzaam aan het mijnen, integendeel als je ziet welke verwoestingen het in de natuur aanbrengt vraag je je af wat de uiteindelijke winst is in duurzaamheid. Wat de schrijver bedoelt is namelijk de grondstoffen die nodig zijn voor de energietransitie.

TopAandelen: Nooit eerder vertoond! 
Naast uraniumaandelen (zie dit artikel) zien we dat ook lithiumaandelen nu in een stevig stijgende koerstrend zitten. Oorzaak: de razendsnel stijgende vraag naar batterijen voor elektrische auto’s. De International Energy Agency (IEA) verwacht dat de vraag naar lithium in 2040 maar liefst 42 keer zo hoog zal zijn dan in 2020.

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 38: maandag 19 september (NL)