Columns & Artikelen

Nieuws week 38: donderdag 22 september

by Wilge on 22/09/2022

Donderdag 22 september – 17.30 uur uitgebreide update

Algemeen marktbeeld

De Fed kwam dus met 0.75 op de proppen. Goud en de andere edelmetalen stegen in eerste instantie, maar dat was niet van lange duur. de crypto’s zakten ook weer en vandaag staan de main-indices ook in het rood, terwijl de olie weer stijgt.

De Poetin Retoriek zorgde er niet echt voor dat goud uit te startblokken kwam. In hoeverre is goud dan nog een betrouwbare indicator voor oorlogsgeweld, vraag ik mezelf dan af. Niet dus.

 

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

Engelstalige video’s en podcasts

GoldCore: What we can Learn from the International Gold Market. Interview met de Nederlander Jan Nieuwenhuijs.
00:00– Intro 01:17– Inflation as a solution? 07:53– Equalisation of gold 14:50– Common gold standard 18:22– The Transition 21:26– New Crisis 24:09– Gold in your portfolio 24:54– Downward pressure on gold 30:53– Wrap up

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 38: donderdag 22 september