Columns & Artikelen

Nieuws week 39: maandag 26 september

by Wilge on 26/09/2022

Maandag 26 september – 9.00 uur uitgebreide update

Algemeen marktbeeld

De beurzen eindigden vorige week in mineur. En ook de koersen van edelmetalen, crypto’s en zelfs olie zakten verder weg. Dat laatste kan goed nieuws zijn voor onze portemonnee als we gaan tanken. Zakt daarom ook uranium?  Ook de euro zakte weer tov de dollar en heeft inmiddels de 0,96 gezien.

 

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

WorldGoldCouncil: You asked, we answered: Why has gold not performed better in 2022 despite high inflation?

  • Rising rates and a strong dollar have had a significant negative effect on gold’s performance despite support from geopolitics and inflation
  • We believe gold’s headwinds may start to subside while supportive factors will likely remain, thus encouraging demand for gold as a long-term investment hedge

Bloomberg: Chinese Gold Fetches Huge Premium as Demand Improves

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

ZEAL: False Gold-Stock Panic
The left-for-dead gold miners’ stocks are literally trading at stock-panic levels today!  But they’ve been slammed to extreme lows in recent months on a false premise.  Traders assume gold’s parallel plunge must be fundamentally-righteous.  But that was driven by enormous gold-futures selling on anomalous market events.  As these unsustainable extremes inevitably reverse hard, the battered gold stocks will soar.

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

WilgeNieuws week 39: maandag 26 september