Columns & Artikelen

Nieuws week 40: maandag 3 oktober

by Wilge on 03/10/2022

Maandag 3 oktober – 9.30 uur uitgebreide update

Algemeen marktbeeld

De kwartaal update van afgelopen zaterdag spreekt boekdelen en daar heb ik op dit moment niet veel aan toe te voegen.

Het boek van de maand oktober:

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen


BNR Radio: Is goud nog steeds een veilige beleggingsoptie?
De waarde van goud bereikte deze week het laagste punt in twee jaar. De koers daalde deze week tot iets boven de 1600 dollar per ounce, een daling van zo’n 20 procent. En dat terwijl goud van oudsher geldt als een veilige, stabiele belegging. Wat moeten we van de goudmarkt weten om deze daling te begrijpen? (Edelmetaal-Info: raar dat er niet wordt gesproken over de 5% stijging in euro, maar wel over de daling in dollars)

BTCdirect:  Schrijver Rich Dad Poor Dad voorspelt ‘grootste crash in wereldgeschiedenis’
Koop alles wat niet bijgedrukt kan worden. ‘Geen aandelen, obligaties of dollars’. Wat we ons voorstellen bij “alles wat niet bijgedrukt kan worden” zijn in eerste instantie fiatmunten als de Amerikaanse dollar. Robert Kiyosaki heeft het hiermee echter ook over aandelen en obligaties. In plaats daarvan focust Kiyosaki zich momenteel op edelmetalen en met name op goud en zilver. Overigens zijn ook goud en zilver niet immuun gebleken voor de verkoopgolven die dit jaar door de financiële markten stroomden.

TopAandelen: Zó snel kan alles veranderen!
Woensdag zagen we een mooi voorbeeld van hoe de beurs reageert als een centrale bank plotseling van koers verandert. De Bank of England kondigde aan Britse staatsobligaties te gaan opkopen om de snel stijgende rente te drukken. Dit terwijl diezelfde BoE maandag nog had verklaard dat ze pas in november de situatie zou gaan evalueren.

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

David Brady (Sprott): Reasons to be Bullish Gold & Silver

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

WorldGoldCouncil: Rising energy prices push AISC to a record high in Q2’22
In Q2’22 costs in the gold mining industry continued rising. The average all-in sustaining cost (AISC) reached a new record high of US$1,289/oz, up 3% q/q and 18% y/y. The average industry AISC has now sequentially increased almost every quarter since Q2’20, rising by 33% over this period. This ongoing rise in costs has been driven by inflation of input costs for miners, combined with high gold prices incentivising higher-cost, often lower-grade, production.
Kitco:
Top 10 largest gold mines in Canada in Q2 2022 – report

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

Meer links naar kritische en strategische metalen en mineralen

 

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

 

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 40: maandag 3 oktober