Columns & Artikelen

Nieuws week 45: donderdag 10 november

by Wilge on 10/11/2022

Donderdag 10 november – 20.30 uur uitgebreide update

Algemeen marktbeeld

Zowel de edelmetalen als de main-indices gaan vandaag hard omhoog, die laatste ongekend hard zelfs! Euforie alom, om niks…. Diesel wordt weer goedkoper en heeft nu ongeveer de zelfde prijs als benzine. Euro is weer boven de $1,00. Op moment van schrijven tikt die al de 1,02 dollar aan.

Crypto’s kregen en krijgen het zwaar voor de kiezen. Bitcoin tikte zelfs even de 16.000 dollar aan

De Telegraaf meldt: Redding FTX door Binance mislukt
De onrust op de cryptomarkt houdt aan. Opnieuw incasseren cryptobeleggers forse verliezen. FTX dreigde om te vallen en de reddende hand werd uitgestoken door Binance. Maar topman Changpeng Zhao had nog nergens voor getekend. De deal is uiteindelijk spaak gelopen Het is hoogst onzeker of FTX nog een andere koper weet te vinden. Als er een faillissement komt, gaan er miljarden dollars in rook op. Volgens Binance is FTX te ver heen en zijn de problemen te groot om het bedrijf te helpen. De bitcoin dook direct 4% omlaag op het nieuws. De afgelopen dagen is de grootste cryptomunt al 20% in waarde gedaald.

 

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

Jan Nieuwenhuijs: Is the Gold Price at a Turning Point?
Gold is in a transition phase. In the past nine months two key developments—war and inflation—have made gold trade much stronger than how it was priced from 2006 through 2021. Both developments are likely to stick around in the coming years and will prove a tailwind for gold. Moreover, the current monetary environment is adding support to the gold market as governments and central banks risk insolvency. For the medium- and long-term I’m therefore optimistic on gold. In the short-term gold still has downside risk due to rising interest rates and the possibility of collapsing asset markets triggering a liquidation event.

Frank Holmes: Gold SWOT: India’s gold demand has reached pre-pandemic levels

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 45: donderdag 10 november