Columns & Artikelen

Nieuws week 46: maandag 14 november

by Wilge on 14/11/2022

Maandag 14 november – 7.30 uur uitgebreide update

Algemeen marktbeeld

Euro stijgt of dollar zakt  in rap tempo naar $1,04. Vanmorgen weer terug naar $1,03. Olie steeg weer en de crypto’s zakten niet al te ver meer weg, bitcoin net onder de $16.000. Bij de edelmetalen ging er op vrijdag weer een schepje boven op, maar dat schepje zijn ze vanmorgen al weer kwijt.

De Telegraaf: Totaal cryptofiasco dreigt
Het omvallen van cryptobeurs FTX dreigt te ontaarden in een compleet cryptofiasco. De vrees neemt toe dat bedrijven als dominostenen omvallen en beleggers massaal hun cryptomunten dumpen. Waarschijnlijk zijn de 1 miljoen klanten van FTX hun inleg kwijt. Beleggers kijken daarom angstvallig naar systeemcrypto tether. De problemen bij FTX zijn dermate groot, dat zelfs Binance een overname afblies. Daarna doken de cryptokoersen omlaag. Bitcoin zakte de afgelopen dagen van meer dan 20.000 dollar tot onder de 16.000, om daarna een opmerkelijke rally te maken, waarschijnlijk gedreven door de meevallende Amerikaanse inflatiecijfers. (FD)

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

HollandGold: Waarom hedgen goudmijnen hun productie?
De goudmarkt is continu in beweging en daar kunnen goudmijnen op anticiperen door de opbrengst van toekomstige productie nu al vast te leggen. Met dit soort hedging strategieën kunnen goudmijnen zich bijvoorbeeld indekken tegen een daling van de goudprijs of financiering aantrekken voor nieuwe investeringen. Maar hoe werkt dit precies? En hoe hebben goudmijnen dat de afgelopen twintig jaar gedaan?

 

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

WorldGoldCaouncil: China’s gold market in October: seasonality and COVID disruptions weighed on wholesale gold demand

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 46: maandag 14 november