Columns & Artikelen

Nieuws week 47: donderdag 24 november

by Wilge on 24/11/2022

Donderdag 24 november – 15.45 uur uitgebreide update

Algemeen marktbeeld

De crypto’s houden de gemoederen nog steeds druk bezig, terwijl zich nauwelijks iemand lijkt te bekommeren om goud. Voor de rest weinig veranderingen. 1 euro is weer gelijk aan 1,04 dollar.

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

IEX meldt: Cryptodienstverlener Genesis wankelt gevaarlijk
De situatie bij cryptodienstverlener Genesis doet denken aan die bij FTX. Deze week is essentieel voor het bedrijf dat gevaarlijk wankelt. Wordt Genesis uiteindelijk meegesleept door de val van FTX, dan doet dat denken aan 2008, toen banken als dominostenen omvielen na de ondergang van Lehman Brothers. Genesis wordt wel de Goldman Sachs van de cryptosector genoemd. Het is een spin in het web. Maar Genesis blijkt extreme risico’s te hebben genomen. De leentak komt 1 mrd dollar tekort. Als niemand inspringt gaat het bedrijf failliet. Net als bij FTX lijkt risicomanagement grotendeels afwezig te zijn geweest. (FD)

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

Craig Hemke (Sprott): COMEX Fun and Games

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

Vis.Capitalist: Should You Invest in Disruptive Materials?

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 47: donderdag 24 november