Columns & Artikelen

Nieuws week 1: dinsdag 3 januari

by Wilge on 03/01/2023

dinsdag 3 januari – 14.30 uur

Allemaal een gezond en succesvol jaar toe gewenst!

Er gaat het een en andere veranderen op Edelmetaal-Info. Een ‘versobering’ noem ik het. Richting 1 april, zullen er minder updates van met name Engelstalige nieuws worden gemaakt. Immers het belangrijkste nieuws is via de nieuwsfeed pagina beschikbaar. Verder zal ik de Nederlandstalige nieuwsvoorziening terugschroeven naar 1x per week. Tenzij er natuurlijk echt wat te melden valt! Want laten we eerlijk zijn: het nieuws is eigenlijk al 20 jaar het zelfde. Goud zou al dik in de 5000 dollar moeten staan, zilver boven de 100$ en de mijnbouwers zouden goud en zilver outperformen: het tegendeel is waar. (lees het Marktoverzicht 2002)

  • Ook zal de website rond 1 april een nieuw jasje krijgen. Het kan zijn dat er af en toe mee geëxperimenteerd wordt, dan heb je een kijkje in de keuken. Er zijn zoveel WordPress templates dat het zoeken is naar de juiste speld in de hooiberg. Niet helemaal de goede uitdrukking, maar je snapt me.
  • In het kader daarvan worden de advertenties opnieuw ingedeeld en ook hier vindt een versobering plaats. Zo zullen de Google ads op termijn verdwijnen. (Daar ben ik al mee begonnen) Alleen de edelmetaal-bedrijven blijven dan nog adverteren met banners.
  • De frequentie van de nieuwsbrieven zal ook worden bijgesteld. Nu is dat 1x per week, maar dat zal ook op termijn naar 1x per maand gaan.
  • De pagina met het marktoverzicht wordt in principe rond de 1e van de maand geupdated, zodat er dan gelijk een maandupdate kan worden gepubliceerd. Op vrijdag as hoop ik het nieuwe Marktoverzicht 2023 te presenteren.

Ik hoop hiermee jullie de komende jaren te blijven voorzien van edelmetaalnieuws en koersen. Tenslotte is Edelmetaal-Info uniek: er is geen andere onafhankelijke nieuwssite over de edelmetalen.

Algemeen marktbeeld

Scherpe daling euro of sterkte stijging dollar vandaag. van 1,07 naar 1,05. Ook de goud- en zilverprijzen openen het jaar met een sterke stijging. De main-indices doen het ook goed en de olieprijs zakt een kleinbeetje

IEX/FD meldt: Centrale bankiers potten goud op
Centrale bankiers gingen dit jaar massaal de markt op om goud te kopen. Volgens de World Gold Council werd in de eerste negen maanden al meer goud ingekocht dan alle jaartotalen sinds 1967. Na drie kwartalen stond de teller al op 673 ton, waarvan alleen al 400 ton in het derde kwartaal. Ondanks die massale inkoop is de goudprijs niet sterk gestegen. De sterk gestegen goudaankopen zijn een indicatie van een groeiend wantrouwen en toenemende geopolitieke spanningen.

Slim Beleggen: Amerikaanse aandelen beleefden hun slechtste jaar sinds 2008

Crypto’s: NL-talige video’s en artikelen

CryptoBen: Robert Kiyosaki voorspelt volatiele Bitcoin koers in 2023
De BTC-bull is ook optimistisch over de edelmetaalmarkten. Hij voorspelt rally’s voor zowel goud als zilver in 2023, met een stijging van respectievelijk 108% en 213%, mogelijk veroorzaakt door een beurscrash.

De edelmetalen: NL-talige video’s en artikelen

Engelstalig nieuws over de edelmetalen

All Star Charts: Gold Rush: Outpace The Alternatives

ZEAL: Gold Will Reflect Inflation

Engelstalige video’s en podcasts

De mijnbouwers, Engelstalige artikelen

Andere grondstoffen (video’s en NL-EN-talige artikelen)

Meer links naar kritische en strategische metalen en mineralen

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek.

Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

WilgeNieuws week 1: dinsdag 3 januari