‘Gouden’ Boeken

Partner van bol.com (120x60)Ik heb op deze pagina enkele tips van boeken verzameld die je kunt zien als ondersteuning om de fundamentals van met name goud en zilver beter te begrijpen en op waarde te schatten. MUST READ zullen we maar zeggen….
Voor meer info per boek: klik op het boek in de linkerkolom of ga rechtstreeks naar Bol.com

Vind je dat er een boek ontbreekt? Stuur een mail!

Rutger Bregman – Gratis geld voor iedereen

Het probleem is niet dat we het niet goed hebben. Het probleem is dat we niet weten hoe het beter kan. In deze internationale bestseller laat Rutger Bregman zien hoe ideeën de wereld kunnen veranderen. Iedere mijlpaal van beschaving – van het einde van de slavernij tot het begin van de democratie – was ooit een utopische fantasie. Nieuwe utopieën zoals een gegarandeerd basisinkomen en een werkweek van vijftien uur kunnen ook werkelijkheid worden. In onze tijd. Reacties: ‘Het Nederlandse wonderkind’ – The Guardian ‘You’re a superstar’ – Trevor Noah van The Daily Show ‘Een van de invloedrijkste politieke denkers’ – De Morgen

 

Geldsocialisme van Roland Baader

Dit boek van Roland Baader werd negen jaar geleden al geschreven, maar is nu eindelijk naar het Nederlands vertaald. Desondanks is het niet verouderd, daar de problemen, waarmee onze wereld in 2010 te kampen had, niet wezenlijk verschillen van die, waarmee wij in 2019 kampen. In de tussentijd zijn de problemen geenszins opgelost, integendeel, zij zijn nog zeer verergerd.

Dat in het boek voornamelijk verwezen wordt naar Amerikaanse aangelegenheden, en in mindere mate naar Duitse, doet aan de waarde van het boek voor Nederlandstalige lezers niets af. De toestand in alle andere landen van de ontwikkelde wereld is niet wezenlijk verschillend van die in beide genoemde landen. Overal is sprake van hetzelfde probleem, namelijk het corrupte geldsysteem. Bovendien zal de neergang van Amerika hoe dan ook zware repercussies hebben voor de gehele wereld.

Ad Broere: Geld in de Bijrol

In dit vijfde boek van Ad Broere staat centraal hoe het vastgelopen financiële stelsel kan worden vernieuwd om ruimte te geven aan de ontwikkeling van een menswaardiger samenleving. Deze verandering is geen vage utopie, maar pure noodzaak als wij willen dat de aarde aan de huidige en de toekomstige generaties een reële mogelijkheid biedt op welzijn en geluk voor velen.
‘Geld in de bijrol’ is het eerste Nederlandstalige boek waarin heel expliciet de kernoorzaak wordt ontrafeld van waarom dit geldstelsel telkens weer vastloopt. Van oudsher profiteert slechts een relatief kleine groep van de winstmogelijkheden die het financiële stelsel biedt. Verreweg de meeste mensen ondervinden er tot vandaag de dag vooral hinder van.

Wim Boonstra: Geld, Wat is het, wat doet het, waar komt het vandaan?

GELD is een toegankelijk en actueel handboek, het eerste Nederlandstalige overzichtswerk ná de
financiële crisis van 2008. Het is geschreven voor een breed publiek, variërend van studenten in het hoger onderwijs tot geïnteresseerde krantenlezers, ondernemers, bankemployées en beleggers. Het boek biedt een solide inleiding in de belangrijkste aspecten van geldschepping en geldverkeer, banken en hun taken, de verschillen in geldstelsels, en de invloed van geld op de economie en het monetaire beleid. Ook bespreekt het boek de belangrijkste voorstellen die zijn gedaan om het stelsel te hervormen. Veel zaken worden daarbij in hun historische context geplaatst. Zonder kennis van het verleden is het heden immers niet goed te begrijpen.

Willem Middelkoop en Tim Dollee: Patronen van Bedrog

Na zes bestsellers over de financiële wereld neemt Willem Middelkoop de lezer in Patronen van bedrog mee in de spannende wereld van complotpraktijken, valse-vlag-operaties en The Deep State. In dit opzienbarende boek toont hij samen met onafhankelijk onderzoeker Tim Dollee aan dat de waarheid achter veel nieuwsverhalen vaak verborgen blijft. De gelijknamige theaterlezing werd op Youtube al bijna 100.000 keer bekeken.

Slim Beleggen door: Nico Pantelis

Hij vertelt in dit 200 pagina’s tellende boek z’n persoonlijke verhaal als belegger. Het is een beklijvend verhaal, met passages die soms meer weghebben van een financiële thriller. Maar dit is een echt verhaal, van een belegger die van z’n passie zijn beroep maakte, en zijn vondst deed uitgroeien tot een van de grootste beleggingsportals in de Benelux.

Maar het boek ‘Slim Beleggen’ is meer dan een autobiografie. Je krijgt ook inkijk in de interne keuken van Slim Beleggen… letterlijk!

Via de methode van een kookboek, schrijft Nico Pantelis gerechten voor ieder type belegger. Van beginnend en onervaren, tot de beste experts. Van dagelijkse kost, tot een sterrenmenu. Wie kan leren koken, kan ook leren beleggen. Net zoals het koken van een heerlijk potje, vergt ook beleggen de nodige voorbereiding en inspanning om tot een ‘smakelijke’ portefeuille te komen.

Nico Pantelis heeft ook 10 lessen uitgeschreven, op basis van z’n eigen ervaringen als belegger, in de afgelopen decennia. Er zitten enkele opmerkelijke vaststellingen tussen, waar zelfs wij even van stonden te kijken.

Tot slot werpt hij nog een blik op de toekomst, waarin hij z’n favoriete beleggingen voor de komende jaren uit de doeken doet. Ook geeft hij zijn visie op de cryptomunten, en wat hij er in de toekomst van verwacht.

Kortom, een compleet boek voor iedere belegger, met een beklijvend persoonlijk verhaal, een compacte handleiding voor iedere belegger en een uitgebreide visie op de toekomst.

De Tesla Revolutie door:
Willem Middelkoop/ Rembrandt Koppelaar

In De Tesla-revolutie gidsen Willem Middelkoop en energie-expert Rembrandt Koppelaar je door het snel veranderende energielandschap.

In korte Q&A-hoofdstukken vertellen ze het complete verhaal: helder, optimistisch en snel.

Vragen als ‘Waarom worden er in 2030 vrijwel alleen nog elektrische auto’s verkocht?’ en ‘Waarom raakt de goedkope olie op?’ komen aan de orde.

Het Euro Evangelie: Arno Wellens en Jort Kelder

Lees waarom het misgaat met onze munt. Deel II van Het Euro Evangelie, dat voor het eerst in 2014 verscheen. ‘Deze tweede editie van Het Euro Evangelie is flink aangekomen, maar wenst nog steeds geen boek maar een activistisch pamflet te heten over het rücksichtslose idealisme achter het ‘Project Europa’. Er is in de 32 maanden sinds de eerste druk veel gebeurd. Vooral meer van hetzelfde: politici die tijd proberen te kopen door de oplopende schuldenlast eindeloos en renteloos voor zich uit te duwen.

Zie ook: Waar zijn die honderden miljarden van de Eurocrisis? Ruben Munsterman met Arno Wellens in video interview Café Weltscherz.

Arno Wellens: “Zet uw geld om in goud en als u dat niet heeft, leert u dan tuinieren.

ruin_rickards

The Road to Ruin – James Rickards

The global economy has made what seems like an incredible comeback after the financial crisis of 2008. Yet this comeback is artificial. Central banks have propped up markets by keeping interest rates low and the supply of money free-flowing. They won’t bail us out again next time. And there will be a next time – soon.

In The Road to Ruin, bestselling author James Rickards identifies how governments around the world are secretly preparing an alternative strategy for the next big crisis: a lockdown. Instead of printing money to reliquify markets and prop up assets, governments are preparing to close banks, shut down exchanges and order powerful asset managers not to sell. They’re putting provisions in place that will allow them to do so legally. What’s more, the global elite has already started making their own preparations, including hoarding cash and hard assets.

When the next one comes, it will be the average investor who suffers most – unless he or she heeds Rickards’ warning and prepares accordingly.

BOEIEND en GEBOEID

Regelmatig vind je op de pagina ‘Nieuws’ links naar artikelen van Edin Mujagic. Eerder zette hij het boek met de alles zeggende titel  ‘Geldmoord‘ op de markt. Recentelijk overhandigde hij Klaas Knot zijn eerste exemplaar van ‘BOEIEND en GEBOEID‘: een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816.

“200 jaar later hebben Nederland en Europa met de ergste economische crisis in bijna een eeuw te maken en is de gulden er niet meer. Hoewel hij niet meer bestaat, heeft de gulden echter wel een zeer waardevolle erfenis achtergelaten, namelijk de lessen die de geschiedenis van die verdwenen munt ons leert.”

doordebankgenomen

Door de bank genomen!

Spraakmakend toneel de Verleiders, nu ook in boekvorm!

Acteur George van Houts over zijn nieuwe boek in Radio 1

Kijk hier verder

Het menselijk handelen – Ludwig von Mises

Het allerbeste economische boek van de twintigste eeuw is nu uit in het Nederlands! Relevant als nooit tevoren! Het menselijk handelen is het meesterwerk van Ludwig von Mises, een vooraanstaand econoom van de Oostenrijkse economische school. ‘Een tijdloze klassieker’, noemde New York Times bestsellerschrijver Jim Rickards dit economisch totaalwerk. Forbes bestempelde Ludwig von Mises als ‘de grootste denker die u waarschijnlijk nog nooit gelezen heeft’.

Nu vertaald in het Nederlands door Olav Dirkmaat en Dion Rijnders

De Big Reset – Willem Middelkoop

In 2007 schreef Willem Middelkoop in Als de dollar valt dat het niet de vraag was óf ons financiële systeem zou instorten, maar wanneer. Het bleken profetische woorden. Eind 2008 waren we slechts een paar uur verwijderd van de complete ineenstorting van ons wereldwijde kredietkaartenhuis. In zijn nieuwste boek, De Big Reset: Gold Wars en het financiële eindspel, beschrijft Middelkoop de historie en problemen van ons huidige financiële systeem en onthult hoe we voor 2020 zullen overgaan naar een nieuw systeem. Goud heeft als enige valuta de afgelopen eeuwen haar koopkracht behouden. Bankiers proberen de vlucht naar goud al tientallen jaren af te remmen maar lijken deze War on Gold nu te verliezen.

Ad Broere – Geld komt uit het niets

Ad Broere, econoom en auteur van Een Menselijke Economie en Ending the Global Casino? is meer dan dertig jaar werkzaam in respectievelijk de financiële-, opleidingen- en adviessector. Door zijn brede kennis en ervaring weet hij als geen ander de sterktes en zwaktes van het huidige financiële stelsel te verklaren. In Geld komt uit het ‘niets’ legt Broere op begrijpelijke en niet-academische wijze uit waarom het essentieel is voor de toekomst van aarde en mens om te breken met het huidige financiële stelsel en hij beschrijft mogelijkheden waarop we die toekomst veilig kunnen stellen.

Edin Mijagic – Geldmoord

Op basis van historische gegevens, cijfers over prijsontwikkeling en economische analyse toont Edin Mujagic onomwonden aan dat de geboorte van de centrale banken de doodsteek is geweest voor de waarde van ons geld. Niet alleen holden deze banken de afgelopen eeuw de koopkracht van ons geld uit een proces dat nog altijd doorgaat, de laatste tijd zelfs harder dan ooit maar daardoor riepen ze ook ander onheil over ons af, waaronder de huidige economische crisis.

Econoom Mujagic laat niet alleen overtuigend zien wat de (systematisch onderschatte) rol van de centrale banken in de wereldeconomie is geweest, hij waarschuwt ook voor de wereld van morgen.

Willem Middelkoop – Goud en het geheim van geld

In 2007 schreef Willem Middelkoop in Als de dollar valt dat het niet de vraag was óf ons financiële systeem zou instorten, maar wanneer. Het bleken profetische woorden. Eind 2008 waren we slechts een paar uur verwijderd van de complete ineenstorting van ons wereldwijde kredietkaartenhuis.
In zijn nieuwe boek beschrijft Middelkoop de geschiedenis en kenmerken van ons huidige financiële systeem en toont hij ons de werkelijke waarde en achtergrond van geld. Goud blijkt als enige valuta in duizenden jaren nooit aan koopkracht verloren te hebben. Het is dan ook niet verwonderlijk dat goud in economisch barre tijden als vluchthaven wordt gezien, nu een groot aantal landen in een valutaoorlog is verwikkeld. In de vorm van korte vragen en antwoorden worden opnieuw geheimen ontrafeld als ‘Hoeveel goud ligt er werkelijk nog in Fort Knox?’ en ‘Haalt mijn pensioen 2030?’.
Goud en het geheim van geld bevat essentiële informatie voor iedereen met een volle spaarpot, grote erfenis of slecht pensioen.

Lees dit boek als je geld je lief is!

De Geldbubbel – Sander Boon

Hoe kan het dat de dollar onbeperkt wordt bijgedrukt en de VS een groot deel van zijn schulden door China laat financieren? Hoe beïnvloedt de schuldenlast van Griekenland en Ierland onze economie en de waarde van de euro? Het antwoord ligt in het systeem van schuldopbouw.
Ons internationale geld- en kredietsysteem is losgeraakt van zijn ankers. Er is sprake van ongeremde kredietcreatie, waar zowel overheden en banken, als consumenten en bedrijven belang bij hebben. De keerzijde is: toenemende inflatie, fluctuerende koersen en terugkerende bubbels.
Sander Boon beschrijft de oorsprong van deze ontwikkelingen en de invloed ervan op de Nederlandse economie, de internationale welvaartsverdeling en de politieke verhoudingen. Hij pleit onder meer voor een terugkeer naar goud in het monetaire systeem om ons wereldwijde financiële systeem weer gezond te maken.
Dit boek is een must read voor beleidsmakers, managers en beleggers

Disclaimer
Disclaimer bij columns artikelen, vraaggesprekken en advertorials op Edelmetaal-Info.nl: auteur(s) schrijft op eigen verantwoordelijkheid. De mening van de auteur(s) hoeft niet over een te komen met de mening van andere auteurs of de redactie van Edelmetaal-Info. De auteur kan posities of belangen hebben in genoemde zaken.

De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen, maar als startpunt voor je eigen onderzoek. Zie verder de algemene disclaimer van Edelmetaal-Info

Edelmetaal kopen? Zie deze ‘etalage

GoldRush
Linders

Wilge‘Gouden’ Boeken